Qui som?

Tots i totes Som Vinaròs som una agrupació d'electors sorgida de la voluntat de veïnes i veïns de Vinaròs amb l’objectiu d’oferir una alternativa política al municipi de Vinaròs.

 

Sorgida dels carrers i places de Vinaròs mitjançant assemblees de Podem i el 15M, aquest moviment va saber incorporar diferents sensibilitats i visions de la política. Amb gent vinguda dels moviments socials, d’associacions veïnals, gent independent i de diferents àmbits i sectors del món laboral i estudiantil, companys vinguts d'altres experiències polítiques i ciutadans que van decidir donar el pas en l'activitat política formant part d'aquest projecte, junts, es va construir un projecte col·lectiu que va començar a caminar amb l'objectiu de les eleccions municipals del 2015. Les assemblees i el treball van anar donant forma a un projecte integrador, social, obert i participatiu.

 

Amb l'arribada de les eleccions municipals de 2015 es van sumar al projecte gent independent i de diferents àmbits i sectors del món laboral i estudiantil, i tots junts van conformar una llista per a aquesta convocatòria electoral. Concorrent a unes primàries obertes i públiques, on qualsevol ciutadà de Vinaròs podia presentar-se i participar en les votacions, primàries on van participar 278 persones, 50 de manera telemàtica i 228 de forma presencial en els diferents punts de votació. Fet que va marcar una fita històrica en la política municipal a Vinaròs, sent les primeres primàries obertes i públiques que un partit, agrupació política convocava a Vinaròs.

 

Respecte a la confecció del programa, va ser oberta a la participació i idees de tot aquell que va voler participar. Organitzat en taules rodones amb professionals de les diferents matèries, en espais presencials i telemàtics de debat, així va ser el procés d’elaboració d'un document viu i realitzable.

 

Una vegada amb la candidatura, el programa i el suport de l'equip de treball de l'agrupació, vam sortir en la recerca de les signatures que la normativa sol·licita a les Agrupacions d'electors amb l'objectiu d'un mínim de 500 signatures, es van aconseguir més de 1400 en un temps record que van permetre a aquesta agrupació presentar-se a les eleccions municipals del maig del 2015.

 

Amb tot fet fins al moment, però tot per fer, va arribar la fita electoral. Una participació semblant a les anteriors eleccions de 2011 del 66.5 %, ens podia fer pensar que tot seguiria igual al nostre municipi. Però arribant el recompte la sorpresa es va fer palpable: segona força més votada, per davant dels tradicionals partits d’esquerres.

 

Els vinarossencs ens van donar el seu suport amb 2589 vots, el 20,27% de l'escrutini i 5 regidors que obrien escletxa en les institucions per a intentar vertebrar el canvi polític i la regeneració democràtica.

 

A Tots i Totes Som Vinaròs creiem en una societat més justa, en un model polític que no deixe enrere a ningú i que equipare la igualtat d'oportunitats entre tots.

 

Lluitem per un model de política participativa que substituïsca a la representativa; els ciutadans tenen molt a dir i cal escoltar-los i fer-los partícips de la gestió municipal. Cal governar, obeint.