Vinaròs s’afegirà a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI

Data
Berta Domènech en roda de premsa

Des de les Regidories de Polítiques Inclusives i Joventut, amb la col·laboració de les entitats, s’ha preparat diverses activitats per a fomentar la igualtat i el respecte cap a la llibertat sexual.

 

Vinaròs s’afegirà a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI, el proper 28 de juny, amb la realització de diferents activitats per a fomentar entre la ciutadania el respecte i la igualtat, així com la lliure orientació sexual i identitat de gènere de les persones.

 

La regidora de les àrees de Joventut i Polítiques Inclusives, Berta Domènech, ha destacat que “amb aquesta iniciativa es vol celebrar i reivindicar el Dia de l’Orgull LGTBI a Vinaròs, per mostrar que es tracta d’una ciutat tolerant en defensa de la diversitat”. En aquest sentit, insistia que “amb l’organització de les activitats l’Ajuntament expressa el seu compromís amb els drets humans i el principi d’igualtat efectiva entre les persones”.

 

Pel que fa a la programació, començarà el dilluns 28 de juny a les 20:00h amb la lectura del manifest institucional a la porta de l’ajuntament. Per al dimecres dia 30, a partir de les 17:00h a la Biblioteca Municipal, es farà la conferència  “Delictes d’odi-LGTBIfòbia”, a càrrec d'Antonio Molina i Manuel Virgo, amb la posterior presentació del llibre Mi pequeño gigante, una obra que tracta sobre l’assetjament escolar per raó d’orientació sexual.

 

El dijous 1 de juliol continuarà la programació amb l’exhibició dels curts del 3er Certamen de curts: Feminisme, Igualtat i Drets Humans en el col·lectiu LGTBI+, a la Biblioteca Municipal a partir de les 18:00h. Així mateix des del 28 de juny fins al 9 de juliol es podrà visita a la mateixa Biblioteca l’exposició de cartells sobre el moviment LGTBI i la diversitat sexual.

 

Domènech agraïa la col·laboració de les entitats Castelló LGTBI i Mediterrània lgtbi per fer possible la programació.

 

Punt Violeta

 

La regidora Domènech ha anunciat que durant aquest cap de setmana, amb motiu de les Festes de Sant Joan i Sant Pere s’instal·larà, el Punt Violeta prop de la Biblioplatja. L’objectiu és promoure unes festes respectuoses i lliures d’agressions sexistes, sense cap tipus d’assetjament.

 

L’espai estarà actiu el divendres de 22:00h a 01:00h, i dissabte i diumenge de 20:00h a 23:00h coincidint amb la celebració d’actes i concerts a l’envelat del port.

Compartir a les xarxes socials