Vinaròs fa tres passos cap avant en l’àmbit social. Per Berta Domènech

Vinaròs fa tres passos cap avant en l’àmbit social

TOTES I TOTS SOM VINARÒS. Berta Domènech.

 

Aquest últim mes hem rebut una molt bona noticia, Vinaròs comptarà amb tres nous equipaments socials.

 

Es diu ràpid però els efectes seran notòriament positius per a la població de Vinaròs, ja que suposarà un avenç per a la gent major, per a les persones amb discapacitat i per a les víctimes de violència de gènere. La residencia per a la 3ª edat ja és una realitat quasi palpable, hem vist com aquesta infraestructura creixia a poc a poc per a albergar a 145 persones amb 85 places públiques, és un servei que afavorirà el benestar dels nostres majors i de les famílies que es fan càrrec.

 

Una altra gran novetat és el Centre de la Dona. Aquest Centre atendrà a les víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles 14 hores al dia, 7 dies per setmana. Un recurs que contribuirà a combatre una de les lacres més grans i injustes que patim al segle XXI.

 

Per últim, però no menys important, Vinaròs comptarà amb un Centre Ocupacional i un Centre de Dia per a la persones amb discapacitat. Aquests projectes seran posats en marxa de forma simultània, per tant primer és realitzarà la construcció d’un Centre Ocupacional amb la intenció d’albergar al seu espai un futur Centre de Dia, instal·lacions que promouran l’autonomia personal, així com una atenció rehabilitadora i habilitadora. Un recurs que fa massa temps que les famílies esperen.

 

Aquests tres passos seran possibles gràcies al finançament de la Generalitat, però sobre tot seran gràcies al treball de moltes persones que sempre han lluitat pels drets de les persones i del seu benestar. Aquests tres passos seran un respir i un impuls per a moltes famílies de Vinaròs i dels voltants, una il·lusió que es farà realitat.